Prof. dr. M.C.G.J. Brouwers

Hoogleraar, Onderafdelingshoofd, internist-endocrinoloog gespecialiseerd in erfelijke stofwisselingsziekten

Korte beschrijving

Diabetes mellitus en erfelijke stofwisselingsziekten

Aandachtsgebieden

Endocrinologie

BIG-register

29058898001

Contact

Secretariaat
Telefoonnummer: 043 - 387 70 19

Over

Prof. dr. Brouwers studeerde geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. Na zijn studie deed hij enkele jaren wetenschappelijk onderzoek, wat in 2007 resulteerde in een promotie met als onderwerp ‘Hepatic steatosis in familial combined hyperlipidemie’. Nadien deed hij zijn opleiding Interne Geneeskunde in Heerlen, Sittard en Maastricht met aansluitend het aandachtsgebied endocrinologie in Maastricht. Hij heeft zich verder gespecialiseerd in erfelijke stofwisselingziekten in Charles Dent Metabolic Unit (UCL, Londen, Verenigd Koninkrijk) en Universitair Ziekenhuis Leuven (België).

Sinds 2012 is hij werkzaam als internist-endocrinoloog in het MUMC+ en sinds 2019 is hij het hoofd van de onderafdeling Endocrinologie en Stofwisselingsziekten. Zijn specifieke expertise betreft diabetes mellitus en erfelijke stofwisselingsziekten. Op landelijk niveau is hij lid van INVEST (Internisten voor Volwassenen met Erfelijke Stofwisselingsziekten), UMD (United voor Metabolic Disease) en NVDO (Nederlandse Vereniging voor Diabetesonderzoek).

Naast zijn klinische werkzaamheden is prof. dr. Brouwers intensief betrokken bij het geven van onderwijs aan medisch studenten en arts-assistenten, en het verrichten van wetenschappelijk onderzoek. Dit is voornamelijk gericht op co-morbiditeiten van diabetes mellitus, zorg op maat bij de behandeling van diabetes en fructosestofwisselingsziekten.

Sluit de enquête