De afspraken van Diabeteszorg Maastricht vinden plaats op de Brugpoli van het MUMC+, waar de volgende zorgverleners werkzaam zijn:

  • internist(-endocrinoloog)
  • internist in opleiding
  • verpleegkundig specialist
  • diabetesverpleegkundige
  • diëtist
  • psycholoog 
  • podotherapeut

U kunt via onderstaand telefoonnummer een afspraak maken met uw zorgverlener.

Voor het doorgeven van uw glucosewaarden kunt u de diabetesverpleegkundigen bellen op werkdagen van 9.00 to 10.30 uur.

Bij spoed, tijdens kantooruren, bel dan onderstaand telefoonnummer. De telefonist(e) zal u dan doorverbinden met een arts of een diabetesverpleegkundige.

Bij spoed buiten kantooruren belt u met de Spoedeisende Hulp op telefoonnummer 043 - 387 67 00, en vraag naar de dienstdoende internist.

Brugpoli
Medewerkers Brugpoli
Brugpoli

Telefoonnummer
043 - 387 56 69

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur

Route in het ziekenhuis
Volg 3 Niveau 1
Interactieve plattegrond

Verwijzing
Uw huisarts of medisch specialist verwijst u naar Diabeteszorg Maastricht. Nieuwe patiënten krijgen binnen enkele werkdagen een afspraak.

Verhinderd?
Als u op het moment van de afspraak verhinderd bent, geef dit dan zo spoedig mogelijk aan ons door. Er kan dan iemand anders in uw plaats komen en de medewerkers kunnen voor u een nieuwe afspraak maken.

Wachttijden
Wij proberen op tijd te werken, maar dat lukt niet altijd. Als u een afspraak bij ons heeft kan het gebeuren dat u even moet wachten omdat een medepatiënt plotseling meer tijd nodig heeft. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Aanvullend onderzoek
Bij het Diagnostisch Centrum (voor bloedafname) kunt u zonder afspraak terecht. Voor de meeste andere onderzoeken moet u een afspraak maken. Wanneer u voor verschillende onderzoeken terug moet komen naar het Maastricht UMC+ zullen de baliemedewerkers hun best doen om de onderzoeken zoveel mogelijk achter elkaar te plannen.

De arts
Het is niet altijd mogelijk dat u steeds bij dezelfde arts terugkomt voor controle. Dit heeft te maken met het opleiden van artsen (arts-assistenten) in het Maastricht UMC+. Deze arts-assistenten, die in opleiding zijn tot internist (-endocrinoloog) werken een aantal maanden tot jaren bij de polikliniek onder toezicht van een medisch specialist.

Kosten behandeling
Informatie over de kosten voor een behandeling in het ziekenhuis vindt u op `Zorgkosten`.

Wetenschappelijk onderzoek
Het MUMC+ is een belangrijk onderzoekscentrum op het gebied van diabetes.  Zonder wetenschappelijk onderzoek kunnen we de behandeling niet verbeteren. U kunt daarom gevraagd worden mee te werken aan een onderzoek , maar u bent helemaal vrij om hieraan al dan niet mee te doen. Dit zal geen enkele invloed op uw behandeling hebben.

Klachten
Wij raden u aan uw opmerkingen of klachten eerst te bespreken met de betrokken zorgverlener. Komt u er samen niet uit? Dan vindt u andere mogelijkheden in de patiënteninformatiefolder van het MUMC+ ‘Klachtenopvang Maastricht UMC+’.

Sluit de enquête