Dr. B. Havekes

Opleider, internist-endocrinoloog

Korte beschrijving

Bijnieraandoeningen, endocriene oncologie zoals schilkliercarcinoom en neuro-endocriene tumoren

Aandachtsgebieden

Endocrinologie

BIG-register

09054336301

Contact

Secretariaat
Telefoonnummer: 043 - 387 70 19

Over

In 2000 heeft Dr. B. Havekes zijn artsexamen behaald aan de Universiteit Leiden (cum laude). In 2007 heeft hij zijn opleiding tot internist-endocrinoloog in het Leids Universitair Medisch Centrum afgerond. Tussen 2006 en 2008 heeft hij zowel in Leiden als in de Verenigde Staten (National Institutes of Health, Bethesda, Verenigde Staten) aan zijn promotieonderzoek gewerkt om uiteindelijk in 2008 in Leiden te promoveren op het onderwerp ‘Hereditary Paragangliomas’.

Sinds 2009 werkt hij als staflid binnen de afdeling Interne Geneeskunde bij de onderafdeling Endocrinologie van het MUMC+. Op het gebied van medisch onderzoek is er sprake van een nauwe samenwerking met de afdeling Humane Biologie van de Universiteit Maastricht.

Dr. Havekes heeft naast de algemene Endocrinologie, als speciale aandachtsgebied bijnieraandoeningen, endocriene oncologie zoals schilkliercarcinoom en neuro-endocriene tumoren.

Op landelijk niveau, is hij lid van de Dutch MEN-1 Study Group, lid van de redactieraad tijdschrift Endocrinologie van de NVE (Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie), en medeorganisator van het jaarlijkse NVE congres.

Sluit de enquête