Prof. dr. B.E. de Galan

Algemeen Internist

Korte omschrijving

Diabetes mellitus

Aandachtsgebieden

Interne Geneeskunde
Diabetes Mellitus

Contact

Secretariaat 043 - 387 7019

Curriculum Vitae

Prof. dr. B.E. de Galan studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en werd daarna opgeleid tot internist in Veldhoven en Nijmegen (Radboudumc). In 2003 promoveerde hij op de problematiek van verminderde awareness voor hypoglykemieën bij diabetes (‘Hypoglycemia Unawareness, pathophysiological and pharmacological aspects’).

Van 2003 tot 2019 was hij als staflid en universitair hoofddocent verbonden aan de afdeling interne geneeskunde van het Radboudumc. Sinds november 2019 is hij hoogleraar interne geneeskunde/diabetologie aan de onderafdeling Endocrinologie aan het MUMC+, hetgeen hij combineert met een deeltijdaanstelling aan het Radboudumc.

Het wetenschappelijk onderzoek van prof. De Galan richt zich op klinische aspecten met betrekking tot diabetes mellitus in het bijzonder op problematiek van hypoglykemieën. Hij is lid van de International Hypoglycaemia Study Group (www.ihsgonline.com) en coördineert een groot Europees onderzoeksconsortium naar het vergroten van kennis rondom hypoglykemieën bij diabetes (Hypo-RESOLVE, www.hypo-resolve.eu).  Hij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Diabetes Onderzoek (NVDO), waar hij van 2008-2014 bestuurslid  van was. Hij is lid van de wetenschappelijke adviesraad voor Diabetes UK en associate editor voor het wetenschappelijk tijdschrift Diabetologia. Verder is hij betrokken bij de ontwikkeling van landelijke richtlijnen rondom behandeling van diabetes en is hij lid van een aantal commissies binnen de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV).