Medewerkers

Endocrinologen in opleiding

Er zijn momenteel twee endocrinologen in opleiding werkzaam binnen de afdeling Endocrinologie. Dit zijn mw. drs. C.E.R. Jacobs, en dhr. drs. S.A. Peeters. Bij deze stellen zij zich voor:

Drs. Jacobs studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. In 2006 heeft zij haar doctoraalexamen cum laude behaald en in 2008 behaalde zij na het doorlopen van de coschappen in de regio Limburg haar artsexamen. Hierna werkte zij als arts niet in opleiding interne geneeskunde in het VieCuri ziekenhuis te Venlo alwaar zij in 2010 begon aan de opleiding tot medisch specialist Interne Geneeskunde. Vanaf 2014 is zij werkzaam in het Maastricht UMC+ en inmiddels is zij gestart met haar opleiding binnen het aandachtsgebied van de Endocrinologie.

Drs. Peeters studeerde Geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij rondde de opleiding af in 2010 en werkte aansluitend op de afdeling interne geneeskunde van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Sinds 1 december 2010 is hij in opleiding tot medische specialist Interne Geneeskunde.  De eerste vier jaar van de opleiding heeft hij voltooid in het Atrium MC/Zuyderland ziekenhuis te Heerlen. Tussen 2013 en 2015 heeft hij de opleiding voor twee jaar onderbroken om wetenschappelijk onderzoek te doen naar vasculaire problemen bij patiënten met diabetes mellitus type 1. Per 1 december 2016 is hij gestart met de opleiding tot endocrinoloog in Maastricht UMC+.