Diabetes mellitus

Afspraak maken

De afspraken van Diabeteszorg Maastricht vinden plaats op de Brugpoli van het MUMC+, waar diverse disciplines werkzaam zijn: internist(-endocrinologen), internisten in opleiding, diabetesverpleegkundigen, diëtisten en podotherapeuten.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

ContactDiabetesMedewerkers Brugpoli
U kunt een afspraak maken met de internist(-endocrinoloog), diabetesverpleegkundige, diëtiste en/of podotherapeut via het secretariaat van de Diabeteszorg Maastricht ieder werkdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur op het telefoonnummer 043-387 56 69.
Voor het doorgeven van uw glucosewaarden kunt u de diabetesverpleegkundigen bellen op werkdagen van 9.00-10.30 uur. Bij spoed, bel dan bovenstaand telefoonnummer. De telefonist(e) zal u dan doorverbinden met een arts of een diabetesverpleegkundige. In het weekend of buiten kantooruren kunt u bellen met het algemeen nummer van het ziekenhuis 043-387 65 43 en vragen naar de dienstdoende internist.

 

Verwijzing
Uw huisarts of medisch specialist verwijst u naar Diabeteszorg Maastricht. Nieuwe patiënten krijgen binnen enkele werkdagen een afspraak.

Verhinderd?
Als u op het moment van de afspraak verhinderd bent, geef dit dan zo spoedig mogelijk aan ons door. Er kan dan iemand anders in uw plaats komen en de medewerkers kunnen voor u een nieuwe afspraak maken.

Wachttijden
Wij proberen op tijd te werken, maar dat lukt niet altijd. Als U een afspraak bij ons heeft kan het gebeuren dat U even moet wachten omdat een medepatiënt plotseling meer tijd nodig heeft. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Aanvullend onderzoek
Bij de Centrale Prikdienst (voor bloedafname) kunt u zonder afspraak terecht. Voor de meeste andere onderzoeken moet u een afspraak maken. Wanneer u voor verschillende onderzoeken terug moet komen naar het Maastricht UMC+ zullen de baliemedewerkers hun best doen om de onderzoeken zoveel mogelijk achter elkaar te plannen.

Kosten behandeling
Informatie over de kosten voor een behandeling in het ziekenhuis vindt u op `Kosten behandeling`.

De arts
Het is niet altijd mogelijk dat u steeds bij dezelfde arts terugkomt voor controle. Dit heeft te maken met het opleiden van artsen (arts-assistenten) in het Maastricht UMC+. Deze arts-assistenten, die in opleiding zijn tot internist (-endocrinoloog) werken een aantal maanden tot jaren bij de polikliniek onder toezicht van een medisch specialist.

Wetenschappelijk onderzoek
Het MUMC+ is een belangrijk onderzoekscentrum op het gebied van diabetes.  Zonder wetenschappelijk onderzoek kunnen we de behandeling niet verbeteren. U kunt daarom gevraagd worden mee te werken aan een onderzoek , maar U bent helemaal vrij om hieraan al dan niet mee te doen. Dit zal geen enkele invloed op Uw behandeling hebben.

Klachten
Wij raden u aan uw opmerkingen of klachten eerst te bespreken met de betrokken diabetesverpleegkundige of behandelend internist. Komt u er niet uit? Dan vindt u andere mogelijkheden in de patiënten informatiefolder van het MUMC+ ‘Klachtenopvang Maastricht UMC+’.